.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΑ ΒΑΣΤΑ !

 Βαγγέλης Μητράκος
             ΣΠΑΡΤΗ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΑ ΒΑΣΤΑ !


Κάποτε οι Διευθυντές των σχολείων γίνονταν εξελικτικά , με βάση την αρχαιότητα , και ήταν πρόσωπα που όλοι τους σέβονταν , κανείς δεν τους αμφισβητούσε και στο σύνολό τους - σχεδόν- πρόσφεραν τιτάνιο έργο στα σχολεία , πολλές φορές με πενιχρά μέσα και χωρίς καμιά βοήθεια από το κράτος . Στα κατοπινά χρόνια , μέσα από ένα σύστημα επιλογής , δήθεν αξιοκρατικό , και με τσεκούρι την περίφημη συνέντευξη στο στυλ : "τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχανε πατέρα;" το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αξιοποιώντας δοτές πλειοψηφίες μέσα στα συμβούλια επιλογής , έστησαν το κομματικό τους κράτος ΚΑΙ μέσα στα σχολεία, προώθησαν ημετέρους ως διευθυντές, δίχασαν την εκπαιδευτική κοινότητα , αναστάτωσαν και αποδιοργάνωσαν το σχολικό σύστημα και απαξίωσαν τον ρόλο του διευθυντή του σχολείου. 
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος στο παρελθόν έβγαινε στα κάγκελα λυσσαλέος για την "αναξιοκρατική - κομματική" διαδικασία επιλογής διευθυντών, χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα και με όργανο - τσεκούρι τη συνέντευξη και δοτές πλειοψηφίες στα συμβούλια επιλογής , καρατομεί "αντιπάλους" ή άχρωμους "αφελείς" ("μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά") , για να επιβάλλει δικούς του διευθυντές στα σχολεία και να στήσει το δικό του κομματικό κράτος στην εκπαίδευση. Η κατάσταση θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα , μιας και αφορά το Σχολείο , το χώρο,δηλαδή , που τα παιδιά του ελληνικού λαού πασχίζουν να μάθουν γράμματα και να πλάσουν χαρακτήρες και που -τουλάχιστον αυτός ο χώρος - θα 'πρεπε να είναι έξω από κομματικές παρεμβάσεις . 
Το σώμα των εκπαιδευτικών που στην πλειοψηφία του έχει ρίζες δημοκρατικές και προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού, ΔΕΝ έπρεπε να πέσει στη νέα παγίδα που στήθηκε από το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθ' ομοίωσιν του συστήματος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , και ΔΕΝ έπρεπε να συμμετάσχει σ' αυτήν τη διαδικασία (είτε σε επίπεδο κριτών είτε σε επίπεδο υποψηφίων) αφήνοντας ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΥΣ τους κομματικούς εγκάθετους και τους κομματικούς υποψηφίους να γευθούν τη γελοιότητα της επιλογής χωρίς αντίπαλο. 
Δυστυχώς , για άλλη μια φορά , το κάστρο έπεσε από τα μέσα . Ο κομματικός συνδικαλισμός και το κομματικό κράτος , χέρι-χέρι , και με απαθείς θεατές τους εκπαιδευτικούς , την κοινωνία και τους γονείς, γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες αλώσεις !!! Το γαλάζιο και πράσινο τσεκούρι μετεβλήθη εις πορφυρούν, το αίμα όμως που στάζει είναι πάντα κόκκινο , είναι αίμα δασκάλων και πλημμυρίζει τα προαύλια της εκπαίδευσης !
"Delenda Carthago" , λοιπόν , και "Γαία πυρί μιχθήτω" !
Ίσως από τα ερείπια χτιστεί κάποτε κάτι σωστό, πραγματικά αξιοκρατικό και ακλόνητο και γλιτώσουμε από τους "ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ" της εκάστοτε εξουσίας !

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου