.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Παγωμένοι δρόμοι στην Κοζάνη με την χιονόπτωση να κρατάει καλά!

Βίντεο: 

Βίντεο: Παγωμένοι δρόμοι στην Κοζάνη με την χιονόπτωση να κρατάει καλά!
Κοζάνη, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ώρα 23:30, θερμοκρασία - 7,6 βαθμοί.

Η ασθενής χιονόπτωση από το πρωί συνεχίζεται, όπως και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Κοζάνη.
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο του kozaniLife.gr, το χιόνι κάνει δύσκολη την οδήγηση ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στις οδούς Αριστοτέλους και Γκέρτσου.
Εφιστούμε την προσοχή για άλλη μια φορά στους οδηγούς που κινούνται τόσο εντός πόλεως όσο και εκτός.

Ίλιον News online: Η δημοτική κίνηση Ιλίου "Αλληλέγγυα Πόλη - Συνεργα...

Ίλιον News online: Η δημοτική κίνηση Ιλίου "Αλληλέγγυα Πόλη - Συνεργα...: Ευχές για το νέο έτος Το τέλος του 2014 βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία σε ακόμη χειρότερη θέση απ' ότι...


Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 168 υπέρ και 132 παρών

  •  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

Στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 168 υπέρ και 132 παρών

Στην ολομέλεια της Βουλής η τρίτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έληξε με 168 υπέρ του Στ. Δήμα και 132 παρών. Η χώρα βαδίζει σε εκλογές μετά την αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

"Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε", λένε επιβάτες στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic της γραμμής Πάτρα-Ιταλία με 478 επιβάτες

 -΄Ώρες αγωνίας - 150 άτομα σε σωσίβια λέμβο
-ΒΙΝΤΕΟ με μαρτυρίες 


12.50 
Σύμφωνα με πληροφορίες εννέα νταλίκες γνωστής εταιρείας από την Πάτρα βρίσκονται μέσα στο καράβι που φλέγεται. Ο 33χρονος Νώντας Βακρόπουλος έπιασε δουλειά στο πλοίο πριν από μια εβδομάδα. Είναι πατέρας ενός παιδιού και εργάζεται συνολικά δέκα χρόνια στα καράβια. Ο πατέρας του Παναγιώτης Βακρόπουλος ζει από τα ξημερώματα ώρες αγωνίας. 
Προσπαθεί να επικοινωνήσει με το παιδί του αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Μίλησε στον Antenna και το Lepanto TV και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την αγωνία που ζει ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και η νύφη του. "Ελπίζω να πάνε όλα καλά" είπε προσπαθώντας ταυτόχρονα να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Από το πρωί είναι "καρφωμένος" στην τηλεόραση. Δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να μάθει έστω και μία πληροφορία για το παιδί του. 
12.20 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται 8 παραπλέοντα πλοία. Από τους 478 επιβάτες 150 μετεπιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο εκ των οποίων 42 έχουν ανέβει στο Spirit of Pireus. Από τους επιβάτες οι 234 είναι Έλληνες. 
11.34
 "Έχει τσακίσει η ψυχολογία μας. Ο καιρός αγριεύει και τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν" είπε σε δραματικούς τόνους στο NewsI tο Αλέξανδρος Βενιέρης, οδηγός ενός από τα φορτηγά που ταξίδευαν με το πλοίο. Όπως είπε, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και όλοι προσεύχονται να κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι για να μπορέσουν τα πλοία να τους σώσουν. 30 από τους επιβάτες που κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους έχουν ήδη διασωθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus, αναφέρει το Newsit. Κατά άλλες πληροφορίες συνολικά 150 άτομα επιβιβάστηκαν στη μία σωσίβια λέμβο και εν συνεχεία όλοι τους ανέβησαν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus».
11.20
 "Το πλοίο ακόμα καίγεται. Μας έχει πνίξει η κάπνα Τα πλοία δεν μπορούν να μας πάρουν. Άνθρωποι έχουν ξεπαγιάσει, τρέμουμε"περιγράφει στο Mega επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου, ο οποίος βρίσκεται στη γέφυρα, στην αριστερή πλευρά του καραβιού και αναφέρει ότι σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται ανήμποροι, ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά". Όπως είπε την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά οι περισσότεροι κοιμόντουσαν και ξύπνησαν από τον καπνό. 
11.05 
Στους 478 ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο το Υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως μετέδωσε ο Δηmήτρης Καμπουράκης στο Mega η φωτιά έχει κάπως περιοριστεί. 
10.55 
Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ιταλό Πρωθυπουργό για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic, όπως ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη. 
10.35 
To πλοίο των Μινωικών Γραμμών Europa όπως μεταδίδει το Mega δεν κατάφερε ακόμα να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες με πολύ κρύο, μποφόρ και υψηλά κύματα. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μέλος του πληρώματος του Europa, στο οποίο έχουν ετοιμαστεί καμπίνες για φιλοξενία διασωθέντων, έβαλε τα κλάματα λέγοντας "δεν μπορούμε να πλησιάσουμε". 
10.30 
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες. «Οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν το συνόλων των διασωστικών τους μέσων, αλλά η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από αέρος» δήλωσε στο ΒΗΜΑFM ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑFM είπε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο περιστατικό. Είμαστε σε επιφυλακή». Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει μεταβεί στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώνεται διαρκώς για την επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται και ο Πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση. 
ΩΡΑ 10:02 Από τους 466 επιβαίνοντες στο πλοίο οι 268 είναι Έλληνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης. Περίπου 150 επιβάτες βρίσκονται ήδη σε σωστιή λέμβο. Από αυτούς μόνον οι 35 έχουν επιβιβαστεί σε ασφαλές παραπλέων πλοίο. ΩΡΑ 09:16 Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, πολλά αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι καταστροφές είναι μεγάλες, αλλά, ευτυχώς, έως τώρα δεν έχουν απειληθεί ανθρώπινες ζωές. Πάντως οι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα του πλοίου επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι και με το τσουχτερό κρύο. 
ΩΡΑ 09:04 
Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών προσέγγισε στο φλεγόμενο πλοίο και έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είναι εύκολο να κατέβουν από την γέφυρα του πλοίου οι εγκλωβισμένοι επιβάτες. ΩΡΑ 08:47 
Τουλάχιστον 200 επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ενώ από το σημείο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, με την φωτιά να μοιάζει να μην μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (βρέχει και πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ) δυσκολεύουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων. 
ΩΡΑ 08:37 
Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Καλημέρα, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από μία γυναίκα, της οποίας ο πρώτος εξάδελφος, μαζί με τα παιδιά του, βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στο πλοίο. "Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε", ήταν η δραματική τους έκκληση όπως μετέφερε συγκλονισμένη η γυναίκα στην τηλεοπτική εκπομπή, μεταφέροντας τα δραματικά δευτερόλεπτα που ζουν οι δικοί της άνθρωποι, μαζί με εκατοντάδες ακόμη. ΩΡΑ 08.32 Τέσσερα συνολικά ελικόπτερα κι ένα C 130 θα απογειωθούν για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, όπως ανέφερε στο Mega o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Όπως είπε οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρόσθεσε πως η ελπίδα διάσωσης των επιβατών είναι κυρίως τα παραπλέοντα πλοία 
ΩΡΑ 08:17: 
110 επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Spirit of Pireaus που πλέει στην περιοχή. Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά εχει επεκταθει σε πολλά σημεία του πλοίου. Ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από τους Οθωνούς, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκινγκ του καραβιού δυο φορτηγά έπιασαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο! Την ώρα εκείνη στο πάρκινγκ του πλοίου βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα. Λιγότεροι από τους μισούς επιβάτες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους, άλλοι μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια στη γέφυρα του πλοίου. 
ΩΡΑ 08:12: 
Τρία πλωτά του Λιμενικού προσπαθούν να πλησιάσουν, όπως και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ και ίσως αργότερα να ενισχυθούν. Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται και ένα φορτηγό πλοίο, που προσπαθεί να περισυλλέξει από τη θάλασσα τους επιβάτες που έπεσαν μέσα στον πανικό τους. Στην περιοχή σπεύδει και ένα C130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα καθώς και δυο Chinook. Σε βοήθεια των επιβατών του πλοίου στην περιοχή πηγαίνουν και ιδιωτικά σκάφη από την Κέρκυρα.
 ΩΡΑ 07:50
 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Το υπό ιταλικής σημαίας πλοίο μεταφέρει 411 επιβάτες και 220 οχήματα -τα περισσότερα φορτηγά- και 55 άτομα πλήρωμα. Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σκάφος καθώς έχει δοθεί η εντολή από τον κυβερνήτη. Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Norman Atlantic έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος. Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτια εχει επεκταθει και σε άλλα σημεία του πλοίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι επιβάτες πήδησαν στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/307520

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Στον αέρα η προεδρική εκλογή - μήνυση κατέθεσε ο πρωθυπουργός για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

 

Στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων ,με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής , τα αντίγραφα των σοκαριστικών καταγγελιών των ΑΝΕΛ. Μήνυση κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου. Στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων ,με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής , τα αντίγραφα των σοκαριστικών καταγγελιών των ΑΝΕΛ για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαικάλη προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νέα συνεδρίαση της επιτροπής το Σάββατο. 

Μήνυση κατα παντός υπευθύνου από τον Σαμαρά για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης.
Ως παράνομο προϊόν απέστειλε νωρίτερα στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Πάντως, ερωτηματικά προκύπτουν από την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής η οποία επί μέρες κατείχε το οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει την απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή, ωστόσο, δεν εξέδωσε εντολή για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για το δράστη. 
Στέλεχος ελληνικών τραπεζών αλλά και της Ντόιτσε Μπανκ , πολιτικός σύμβουλος Σαμαρά , Παπανδρέου αλλά και των ΑΝΕΛ ο «μεσάζων» τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καμμένος σημειώνοντας ότι αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις απόπειρας χρηματισμού.
Ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου καλείται εντός της ημέρας ο φερόμενος ως ύποπτος για την απόπειρα χρηματισμού. Στα χέρια της εισαγγελίας εφετών το αποκαλυπτικό οπτικό και ακουστικό υλικό.
Τις φήμες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα για προσπάθεια δωροδοκίας της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου διέψευσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά.
Στις πολιτικές παρεμβάσεις ,για άθλια ιστορία και κακοπαιγμένο θέατρο με στόχο τις πρόωρες εκλογές έσπευσε να κάνει λόγο η Σοφία Βούλτεψη, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας προσπάθησε να προκαταβάλει ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δηλώνοντας ότι δεν τεκμηριώνεται οτιδήποτε. Εξαπέλυσε επιθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατηγορώντας τους για προβοκάτσια. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει παράλληλα ότι οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου , σημειώνοντας ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Η χώρα πρέπει να βγεί από το βούρκο επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ,υπενθυμίζοντας την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι έχει "μαξιλαράκια" στην Προεδρική εκλογή .
Άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τη δικαιοσύνη ζητά το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η προστασία της δημοκρατικής ομαλότητας και διαφάνειας. Ανάλογα αιτήματα από ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.
Για αποκρουστικό παρασκήνιο παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών κάνει λόγο το ΚΚΕ. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
Με κοινή τους ανακοίνωση οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης ζητούν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας οι βουλευτές που άλλαξαν τη στάση τους μεταξύ της ψήφισης του προϋπολογισμού και της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο. Οι δύο βουλευτές αιτιολογούν το αίτημά τους, λέγοντας ότι η απόπειρα χρηματισμού δημιουργεί βαριά σκιά για εκείνους που μετέβαλαν τη στάση τους μεταξύ των συγκεκριμένων ψηφοφοριών. 

«Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας για την Ελλάδα» δήλωσε ερωτώμενος σχετικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια. 

 - από το: 

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοκτόνησε ανώτατο στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας δεν άντεξε το βάρος των χρεών

 Εποχής Μνημονίων και Τρόικας 

Στο γκαράζ του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία διαφημιστικής εταιρείας, βρέθηκε απαγχονισμένο ανώτατο στέλεχός της. Το τραγικό συμβάν έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για νεαρή γυναίκα που είχε σχέσεις και με πρόσωπα της τηλεόραση η οποία όπως λένε οι πληροφορίες, δεν άντεξε το βάρος των χρεών που είχαν συσσωρευτεί και απειλούσαν, όχι μόνο το επαγγελματικό μέλλον αλλά και την προσωπική ελευθερία του. 
Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από το 2011, όταν η διαχείριση της διαφημιστικής εταιρείας ήταν ευθύνη προηγούμενης διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη που συσσωρεύτηκαν ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη διάρκεια της τριετίας δεν είχαν λείψει και οι συλλήψεις μελών της διοίκησης για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΣΧΟΛΙΟ    

Για πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να κάνει τις διάφορες βρωμοδουλειές του αλλά και για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία , έφερε στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κοινωνικά στρώματα με αρρωστημένη και ποταπή ιδιοσυγκρασία. Για αυτό και κάθε συνετό πολιτικό σύστημα φτιάχνει θεσμούς αλλά και το κατάλληλο κοινωνικό κλίμα, έτσι ώστε αυτά τα στρώματα να μην έχουν την δυνατότητα να ανελιχθούν, να αποκτήσουν δικαιώματα, να απαιτήσουν συμμετοχή στα κοινά.
Και για να γίνουμε ακόμη πιο ξεκάθαροι, να περιγράψουμε τις ιδιότητες αυτών των κοινωνικών ομάδων : άτομα με χαμηλό νοητικό επίπεδο αλλά με ενστικτώδη πονηριά, άτομα με διαφόρων ειδών ψυχοπάθειες και νευρώσεις καθώς και με σεξουαλικές ανωμαλίες πάσης φύσεως, άτομα με κυνισμό και με βασικό ενδιαφέρον την απόκτηση υλικών αγαθών, άτομα ακόμη και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά χαμηλού πνευματικού επιπέδου, μέχρι και κοινοί εγκληματίες.
Αυτές τις ομάδες λοιπόν το Ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα τις προώθησε, τους έδωσε φωνή, τις τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις έβαλε ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια. Με άλλα λόγια, δημιούργησε αστικά στρώματα αποτελούμενα από στοιχεία, που σε παλαιότερες εποχές βρίσκονταν απομονωμένα στο περιθώριο της κοινωνίας. 
Έφερε στην επιφάνεια όλο τον βούρκο που υπάρχει μέσα στους οχετούς κάθε πολιτείας. Έτσι , οι κανονικοί άνθρωποι, όταν είδαν αυτήν την επέλαση των Ζόμπι, σίγησαν , απομονώθηκαν, κρύφτηκαν. Αλλά ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, δεν βρήκαν ησυχία. Δέχονταν καθημερινές επισκέψεις, μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, από διάφορα ψυχανώμαλα άτομα. Εάν σε όλα αυτά ,προσθέσουμε και τη γενική επήρεια της αριστερής θολοκουλτούρας, τότε η κατάσταση δεν περιγράφεται. Μία μυρωδιά σήψης από παντού.
 Στο τέλος, ήλθαν και οι ανθρωποθυσίες (η ‹‹εγκληματικότητα››) : Οι βαρβαρικές ορδές που εισχώρησαν στην Ελλάδα , θυσιάζουν κάθε μήνα μερικούς Έλληνες στο βωμό του μίσους και του ρατσισμού τους που νιώθουν προς εμάς.Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ ΙΔΕΩΝ & ΣΚΕΨΗΣ: ΕΡΕΥΝΑ: Ιστορίες για τις κρίσεις χρέους

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ ΙΔΕΩΝ & ΣΚΕΨΗΣ: ΕΡΕΥΝΑ: Ιστορίες για τις κρίσεις χρέους:    ΕΡΕΥΝΑ      Μια έρευνα του paratiritis.gr για την ιστορία των κρίσεων μέσα στα χρόνια. Οι πολιτικές, οι «σωτήρες» και οι επιπτώσεις ...

Αριστερά και Κοινωνία: ΕΚΔΗΛΩΣΗ Iskra : ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΚΕ...

Αριστερά και Κοινωνία: ΕΚΔΗΛΩΣΗ Iskra : ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΚΕ...: ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7:00 μ.μ. Η Iskra διοργανώνει στην Αθήνα, εκδήλωση μνήμης και τιμής, στους αγώνες του Λαού, με θέμα: "ΑΠΟ ΤΗΝ...
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΞΑΝΑ! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σήμερα αποκλείσαμε και πάλι το Ειρηνοδικείο Πάτρας!
Σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 για μια φορά ακόμα αποκλείσαμε το Ειρηνοδικείο Πατρών και αποτρέψαμε πλειστηριασμούς.

Στον αποκλεισμό συμμετείχαν ( Κατά αλφαβητική σειρά )

1) Άνεργοι-Ανασφάλιστοι-Επισφαλώς εργαζόμενοι Πάτρας (Σ.Α.Α.Α.Χ)
2) Ανεξάρτητοι Ελληνες (ΑΝΕΛ)
3) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
4) ΕΚΠΟΙΖΩ
5) ΕΡΑ Πάτρας – Αλληλέγγυοι ΕΡΑ Πάτρας
6) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ)
7) Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης
8) Λαϊκή Συνέλευση Άγ.Σοφίας
9) ΣΥΡΙΖΑ
10) Φοιτητικοί Σύλλογοι

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σωματείο Ανέργων-Ανασφαλίστων-Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Αχαΐας

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

«Παραδοσιακά» τα ελληνικά νοικοκυριά, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

  Κοινωνία  
Άκρως παραδοσιακά εμφανίζονται ως προς την κατανομή των υποχρεώσεών τους τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι γυναίκες αφιερώνουν το σημαντικό μέρος του ημερήσιου χρόνου τους για τη φροντίδα του νοικοκυριού, ενώ οι άνδρες για την εργασία τους.
Το συγκεκριμένο στοιχείο προκύπτει από τη νέα «Έρευνα χρήσης χρόνου» που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ στα νοικοκυριά της χώρας από τον Μάρτιο 2013 έως τον Φεβρουάριο 2014.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στις δραστηριότητες που σχετίζονται µε τη φροντίδα του νοικοκυριού καταγράφεται και η μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην κατανοµή του χρόνου μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες 20- 74 ετών αφιερώνουν κατά µέσο όρο 1 ώρα και 31 λεπτά και οι γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας 4 ώρες και 36 λεπτά.
Το 95,3% των γυναικών ασχολείται έστω και ένα δεκάλεπτο µε τη φροντίδα του νοικοκυριού και της οικογένειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ανέρχεται σε 74%. Από τις δραστηριότητες που σχετίζονται µε τη φροντίδα του νοικοκυριού, οι άνδρες συµµετέχουν κυρίως στην προετοιµασία φαγητού (σε ποσοστό 38,3%), ενώ µόνο το 2,4% αυτών συµµετέχει σε εργασίες που σχετίζονται µε πλύσιµο, σιδέρωµα ή επιδιόρθωση ενδυµάτων.
Ο ελεύθερος χρόνος- δηλαδή, ο χρόνος που αφιερώνεται σε δραστηριότητες που σχετίζονται µε την κοινωνική ζωή και αναψυχή, τα αθλήµατα και τις υπαίθριες δραστηριότητες, τις τέχνες, τα χόµπι, τη χρήση τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, τα παιχνίδια, την ενηµέρωση και λοιπές εθελοντικές εργασίες- ανέρχεται σε 5 ώρες και 10 λεπτά για τις γυναίκες, και σε 6 ώρες και 24 λεπτά για τους άνδρες.
Ο µέσος ηµερήσιος χρόνος ύπνου είναι 8 ώρες και 25 λεπτά, χρόνος που περιλαµβάνει τον ύπνο τη νύχτα και την ηµέρα, αλλά και τον χρόνο στο κρεβάτι πριν ή και µετά τον ύπνο.
Για προσωπική φροντίδα, συµπεριλαµβανοµένης της εστίασης και του ύπνου, οι άνδρες αφιερώνουν κατά µέσο όρο 14 λεπτά περισσότερο από τις γυναίκες. Συγκεκριµένα, οι άνδρες κοιµούνται 3 λεπτά περισσότερο από τις γυναίκες και αφιερώνουν 16 λεπτά παραπάνω στην εστίαση- συµπεριλαµβανοµένων των γευµάτων και της κατανάλωσης ποτών, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας. Για πλύσιµο και ντύσιµο (βούρτσισµα δοντιών, αλλαγή ενδυµάτων, προσωπική υγιεινή, ξύρισµα κ.λπ.), οι γυναίκες αφιερώνουν 6 λεπτά ηµερησίως περισσότερα από τους άνδρες.
Το 47,2% των ανδρών ασκεί κάποια τέχνη/χόµπι ή κάνει χρήση των τεχνολογιών πληροφόρησης, ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες ανέρχεται σε 29.9%.
Σε ποσοστό 28,9% οι άνδρες δηλώνουν ότι συµµετέχουν σε αθλήµατα και υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες είναι 20%. Το 92,8% του συνολικού πληθυσµού παρακολουθεί τηλεόραση, διαβάζει εφηµερίδες και περιοδικά, και ακούει ραδιόφωνο, αφιερώνοντας καθηµερινά, κατά µέσο όρο, 2 ώρες και 56 λεπτά, από τα οποία, τις 2 ώρες και 33 λεπτά για παρακολούθηση- ως κύρια δραστηριότητα- τηλεόρασης, video και DVD. Επισηµαίνεται ότι, περίπου το 1/3 του πληθυσµού (32,5%) αναφέρει την παρακολούθηση τηλεόρασης και ως παράλληλη δραστηριότητα, αφιερώνοντας σε αυτήν κατά µέσο όρο 28 λεπτά καθηµερινά (36 λεπτά οι γυναίκες και 21 οι άνδρες).
Οι άνδρες αφιερώνουν, κατά µέσο όρο, περίπου 2,5 φορές περισσότερο χρόνο από τις γυναίκες για ανάγνωση εφηµερίδων (10 λεπτά ηµερησίως οι άνδρες και 4 λεπτά οι γυναίκες), ενώ οι γυναίκες περισσότερο χρόνο για ανάγνωση βιβλίων (10 λεπτά ηµερησίως οι γυναίκες και 6 λεπτά οι άνδρες). Το 17,1% των ανδρών ετών διαβάζει εφηµερίδες και περιοδικά και το 13,6% των γυναικών διαβάζει βιβλία.
Ο χρόνος χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας – εξαιρουµένης της χρήσης στον χώρο εργασίας ανέρχεται σε 43 λεπτά για τους άνδρες και σε 25 λεπτά για τις γυναίκες, ενώ πιο αυξηµένος (1 ώρα και 36 λεπτά) εµφανίζεται στις µικρότερες ηλικίες, δηλαδή σε άτοµα ηλικίας 20 έως 24 ετών. Το µεγαλύτερο µέρος του συνολικού πληθυσµού αφιερώνει σηµαντικό χρόνο για δραστηριότητες κοινωνικής ζωής. Συγκεκριµένα το 83,7% των γυναικών και το 82,1% των ανδρών αφιερώνουν τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο καθηµερινά για ανταλλαγή επισκέψεων και συζήτηση µε φίλους, συγγενείς ή την οικογένεια, για συµµετοχή σε εορτές, για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κ.λπ. Οι δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής αποτελούν την πιο συνήθη παράλληλη δραστηριότητα, στην οποία συµµετέχει πάνω από το 82% του συνολικού πληθυσµού, αφιερώνοντας σε αυτήν καθηµερινά, κατά µέσο όρο, 2 ώρες και 28 λεπτά.
Στην εστίαση το σύνολο του πληθυσµού αφιερώνει κατά µέσο όρο 2 ώρες και 16 λεπτά καθηµερινά. Το ποσοστό συµµετοχής για το σύνολο του πληθυσµού ανέρχεται σε 99,8%, καθώς η συγκεκριµένη δραστηριότητα δύναται να έχει καταγραφεί ως δευτερεύουσα ή παράλληλη, είτε να έχει διάρκεια λιγότερη από 5 λεπτά της ώρας.
Αναφορικά µε τις µετακινήσεις για δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο, οι άνδρες δαπανούν για τη µετακίνησή τους 24 λεπτά ηµερησίως, δηλαδή, τον διπλάσιο χρόνο σε σχέση µε τις γυναίκες, οι οποίες δαπανούν 12 λεπτά.
Για δραστηριότητες σχετικές µε εθελοντική εργασία, το σύνολο του πληθυσµού αφιερώνει κατά µέσο όρο 7 λεπτά την ηµέρα για παροχή άτυπης βοήθειας σε άλλα νοικοκυριά.
Οι κάτοικοι αγροτικών περιοχών- και κυρίως οι γυναίκες- αφιερώνουν κατά µέσο όρο 12 λεπτά την ηµέρα σε θρησκευτικές δραστηριότητες, ενώ των αστικών περιοχών 5 λεπτά την ηµέρα.
Το σύνολο του πληθυσµού περνά το µεγαλύτερο µέρος της ηµέρας στο σπίτι του (18 ώρες και 17 λεπτά κατά µέσο όρο, συµπεριλαµβανοµένου του χρόνου για ύπνο), ενώ µεγάλο µέρος του χρόνου δαπανάται στην εργασία και σε χώρους, όπως εστιατόρια, καφετέριες, εξωτερικούς χώρους κ.λπ. για δραστηριότητες κοινωνικής ζωής. Ο χρόνος στο σπίτι (στην κύρια ή στη δευτερεύουσα/εξοχική κατοικία) αυξάνεται αυξανοµένης της ηλικίας, και ανέρχεται κατά µέσο όρο από 16 ώρες και 46 λεπτά στις ηλικίες 15 έως 24 ετών, σε 20 ώρες και 31 λεπτά για τα άτοµα ηλικίας 65 ετών και άνω. Πιο αυξηµένος είναι ο χρόνος στο σπίτι για τις γυναίκες όλων των ηλικιών (19 ώρες και 24 λεπτά) σε σχέση µε τους άνδρες (17 ώρες και 1 λεπτό).
Ο χρόνος που περνούν τα άτοµα στον χώρο εργασίας τους είναι πιο αυξηµένος για τους άνδρες και ανέρχεται για το σύνολο των ανδρών, εργαζόµενων και µη, σε 2 ώρες και 31 λεπτά, κατά µέσο όρο ηµερησίως. Ειδικότερα, για την οµάδα ηλικιών 35 έως 44 ετών ο µέσος ηµερήσιος χρόνος ανέρχεται σε 4 ώρες και 21 λεπτά. Για τους εργαζόµενους άνδρες, ο µέγιστος µέσος χρόνος καταγράφεται στις ηλικίες 35 έως 44 ετών και ανέρχεται σε 5 ώρες και 22 λεπτά, ενώ για τις εργαζόµενες γυναίκες της ίδιας ηλικιακής οµάδας ανέρχεται σε 3 ώρες και 58 λεπτά.
Για µετακινήσεις, ο ηµερήσιος χρόνος ανέρχεται για τον συνολικό πληθυσµό σε 1 ώρα και 2 λεπτά, ενώ ο µέσος ηµερήσιος χρόνος για µετακίνηση από και προς την εργασία είναι διπλάσιος στις αστικές περιοχές (12 λεπτά ηµερησίως) σε σχέση µε τις αγροτικές περιοχές (6 λεπτά).
_____________

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Ένας άντρας μπήκε σε ένα καφενείο, πήρε ένα καφέ και πλήρωσε τρεις!

Ποιος είναι ο λόγος που θα σας κάνει να δακρύσετε;Δυο άντρες μπήκαν στο καφενείο μιας μικρής πόλης της Ιταλίας για να πιουν καφέ. Ο ένας ήταν κάτοικος της περιοχής και ο άλλος φίλος του από την Ρώμη που ταξίδεψε για να τον επισκεφτεί.

Κάθισαν σε ένα τραπεζάκι, έδωσαν την παραγγελία τους και περίμεναν τους καφέδες τους όταν πρόσεξαν κάποιον να μπαίνει στο καφενείο και να κατευθύνεται προς το ταμείο. "Τρεις καφέδες σε παρακαλώ, έναν για εμένα και δύο σε αναμονή", είπε ο άντρας στον ιδιοκτήτη του καφενείου. Πλήρωσε την παραγγελία του, πήρε τον καφέ στο χέρι και έφυγε. "Τι ήταν αυτό; Τι σημαίνει καφές σε αναμονή", ρώτησε με απορία ο άντρας από την Ρώμη τον φίλο του. "Περίμενε και θα δεις" του απάντησε. Πολύ σύντομα οι δύο άντρες είδαν και άλλους ανθρώπους να μπαίνουν στο καφενείο και να παραγγέλνουν καφέδες. Δυο κορίτσια παρήγγειλαν τέσσερις καφέδες, δυο για εκείνες και δυο σε αναμονή. Η ώρα περνούσε και οι πελάτες του μικρού καφενείου δεν σταματούσαν να πληρώνουν περισσότερους καφέδες από όσους έπαιρναν στα χέρια τους. 
Μετά από ώρα, η πόρτα του καφενείο άνοιξε και πάλι. Αυτή τη φορά μπήκε ένας άνδρας ντυμένος με φθαρμένα ρούχα που έμοιαζε με ζητιάνο. Προχώρησε προς τον ιδιοκτήτη του καφενείου και τον ρώτησε: "Μήπως υπάρχει καφές σε αναμονή;" Ήταν τόσο απλό! Οι πελάτες του καφενείου πλήρωναν προκαταβολικά καφέ για εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τον δικό τους. 
Η παράδοση με τους "καφέδες σε αναμονή" ξεκίνησε στη Νάπολη λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. 
Στην Ελλάδα το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" προωθεί την ιδέα του "καφέ σε αναμονή" μέσα από την δράση "Ένας καφές σε περιμένει". Την επόμενη φορά που θα πιείτε κάπου τον καφέ σας, ρωτήστε αν η καφετέρια ανήκει στο δίκτυο της Σχεδίας και πληρώστε έναν επιπλέον καφέ για κάποιον που δεν μπορεί να τον αγοράσει.

πηγή: dinfo.gr