.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνία.gr: Η Ελλάδα σε κίνδυνο*

Κοινωνία.gr: Η Ελλάδα σε κίνδυνο*: Μ ια καινούργια αιθαλομίχλη κρέμεται πάνω από τις ελληνικές πόλεις αυτόν τον χειμώνα: Ένα αψύ σύννεφο καπνού από ξύλα που καίει στο πίσω μέ...

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τα σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης, ενώ ζητά την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την Ελληνική πολιτεία. Στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ...) αλλοίωση των φωτογραφιών. Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο.
Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία. Απαιτείται η άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού».


Στα πρόσωπά τους είναι εμφανή τα σημάδια από ξυλοδαρμό - Τι δείχνουν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στους Πυρήνες


Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό που έγιναν, στην πορεία, μέλη των Πυρήνων. Τέσσερις φωτογραφίες που δημιουργούν ερωτήματα και βάζουν ξανά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο!Οι τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στην Κοζάνη, που φέρονται να είναι μέλη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", φωτογραφήθηκαν από την αστυνομία κατά τη σύλληψή τους. Και οι φωτογραφίες τους αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με τα στοιχεία τους.
Πρακτική συνηθισμένη θα σκεφτεί κανείς.
Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο είναι οι... διαφορές ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξε η αστυνομία και στις φωτογραφίες που τράβηξαν τα πρακτορεία, κατά τη μεταγωγή των τεσσάρων στο δικαστήριο της Κοζάνης.
Η πιο εμφανής διαφορά είναι στα πρόσωπα του Νίκου Ρωμανού και του Ανδρέα Μπουρζούκου. Στα πρόσωπά τους είναι εμφανή τα σημάδια από ξυλοδαρμό.
Ο πρώτος στη φωτογραφία της αστυνομίας είναι εμφανώς χτυπημένος. Στη δεύτερη όμως, μια μέρα μετά, στο πρόσωπό του υπάρχουν περισσότερα χτυπήματα. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. 

Ο Νίκος Ρωμανός 
Ο Ανδρέας Μπουρζούκος 
Το πρόσωπο του Ιωάννη Μιχαηλίδη δε φάνηκε κατά την μεταφορά των κρατουμένων στο δικαστήριο. Ο νεαρός είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι του... 
Πιο περίεργη απ' όλες ήταν η φωτογραφία του Δημήτρη Πολίτη. Εκείνος δε φαίνεται να έχει χτυπήματα στο πρόσωπο. Αλλά στη φωτογραφία της αστυνομίας, υπάρχει ένα περίεργο σημάδι στο λαιμό του. Είναι εμφανές ότι η φωτογραφία έχει περάσει από... photoshop. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=189550&nslt=1&catid=4