.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν σε γραφεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, τρεις μέρες πριν την έναρξη του «κύκλου πνευματικής αφύπνισης» για παιδιά μέχρι 10 χρόνων από τη Χρυσή Αυγή, δύο δάσκαλοι από την Α' και Β' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αποσπώνται από τα Δημοτικά Σχολεία όπου διδάσκουν σε γραφεία βουλευτών του κόμματος του Νϊου Μιχαλολιάκου...
Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά, η οποία σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2013 και την υπογραφή του Αντώνη Μανιτάκη, θα αποσπαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «στο γραφείο του βουλευτού Γιώργου Γερμενή, για γραμματειακή υποστήριξη του έργου του».
Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση, για τον ίδιο λόγο πρόκειται να διατεθεί στο γραφείο του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου άλλος ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος μάλιστα -όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι γνωστός στους συναδέλφους του ως αριστερός συνδικαλιστής και θεωρούνταν επί χρόνια μάχιμος εκπαιδευτικός, ο οποίος αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του κλάδου του. Κατά την εφημερίδα, πριν από λίγους μήνες, στις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, διέρρευσε ότι έχει ζητήσει απόσπαση σε γραφείο της Χρυσής Αυγής και δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Αλέξανδρος Δελμούζος» στην Ανατολική Αττική, Σάββας Σεχίδης, «πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν ταλέντο στην επικοινωνία, πηγαίνουν με απόσπαση σε γραφεία κομμάτων και αφήνουν τις τάξεις. Υπάρχουν φήμες ότι το ίδιο συμβαίνει και στα γραφεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Σε ο,τι αφορά τις αποσπάσεις σε γραφεία βουλευτών, ο ίδιος αναφέρει «δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν έγγραφα, υπήρχαν φήμες, πολλά είχαν ακουστεί» και τόνισε πως «σε μια περίοδο που τα σχολεία έχουν αποδεκατιστεί, είναι παράλογο να φεύγουν καθηγητές από οποιοδήποτε κόμμα στη μέση της χρονιάς».
Όσον αφορά τη δραστηριότητα της Χ.Α. στην Ανατολική Αττική, ο κ. Σεχίδης ισχυρίζεται ότι «επικοινώνησα αμέσως με όλα τα σχολεία, προκειμένου να ενημερωθώ αν το φαινόμενο έχει πάρει έκταση. Γίνεται με τις ευλογίες των γονέων τους, στα γραφεία. Ευτυχώς δεν υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία. Μιλάμε για Δημοτικά, για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».




__________________
*από Kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου