.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία για την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο το 2010Στη Βουλή διαβιβάστηκε η αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, επί μηνύσεων που είχαν κατατεθεί κατά μελών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο...
Η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα έγινε με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως στο ΔΝΤ υπήρχε η πεποίθηση πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής ανάταξης, που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα, ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Eurogroup: Ξεπουλάτε ή κόβουμε μισθούς και συντάξεις (video)

eurogroup
Αυτά που δεν λένε στα Μεγαλοκανάλια…
Αυτά που δεν σας λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης..
Ποιο ήταν το κεντρικό και κυρίαρχο μήνυμα της χθεσινής απόφασης του Eurogroup;
Τι μας λένε με απλά λόγια..
Ξεπουλάτε τα όλα ή αυτόματα σας κόβουμε μισθούς και συντάξεις…
Δείτε το βίντεο με τις σημερινές δηλώσεις Γιούνκερ και διαβάστε τι γράφαμε για το ιστορικό του ξεπουλήματος.
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας… το σήριαλ των δόσεων και τα σενάρια χρεοκοπίας;
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα….
Ότι η Ελλάδα είναι “μαγαζί γωνία” με τεράστια περιουσία και πλούσιο
υπέδαφος (ορυκτός πλούτος, αέριο και πετρέλαιο) είναι γνωστό τοις πάσι..
Αυτός ήταν εξάλλου και ο κύριος λόγος που τα κοράκια της τρόικας και οι διεθνείς δανειστές μας έβαλαν στο σκοπευτικό..

Η προίκα και τα ασημικά της Ελλάδας έχουν ανεκτίμητη αξία.
Από αυτό εδώ το ιστολόγιο σας είχαμε ενημερώσει εδώ και ενάμιση χρόνο, για την όλη μεθόδευση και το σχέδιο ξεπουλήματος της περιουσίας.
Πρώτος ξεκίνησε τον χορό ο ΓΑΠ που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του ξεπουλήματος, όταν σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
“Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας..
Δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει αναξιοποίητα, ιδιωτικοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία πάνω από 270 δις ευρώ, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με απευθείας πώληση, ανταλλαγές κλπ..

Ακολούθησαν στη συνέχεια αξιωματούχοι του ΔΝΤ οι οποίοι χρησιμοποίησαν και αξιοποίησαν δεόντως αυτές τις δηλώσεις του ΓΑΠ.
Τα “πράσινα” (τότε) ΜΜΕ από πέρυσι τον Μάιο επιδόθηκαν σε μια προπαγάνδα επηρεασμού και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, για το επερχόμενο ξεπούλημα..
Τον χορό άνοιξε το “ΒΗΜΑ” τον Μάιο 2011, με το άρθρο :
“Πουλήστε τα (σχεδόν) όλα “
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
“Στα ερωτήματα για την πώληση συγκεκριμένων ακινήτων, το «ναι» για την αξιοποίηση είναι συντριπτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στους 10
συμφωνούν με την αξιοποίηση του Ελληνικού, ενώ για σειρά άλλων
περιουσιακών στοιχείων τα ποσοστά όσων εγκρίνουν την ιδιωτική εκμετάλλευση κυμαίνονται από 67,3% ως 88,6%.
Ποσοστό 62% πιστεύει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα αεροδρόμια και τους οδικούς άξονες. Εξι στους δέκα «ψηφίζουν» έλεγχο τού Δημοσίου για τον ορυκτό πλούτο και τα νησιά/ βραχονησίδες της χώρας. Ωστόσο προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι 36,4% λέει «ναι» στην εκμετάλλευση νησιών και βραχονησίδων από ιδιώτες, καθώς εκτιμά ότι αυτό
«θα συνέφερε περισσότερο την οικονομία της χώρας». Το 38,9% πιστεύει το ίδιο για τον ορυκτό πλούτο.
Από ότι φαίνεται μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου ξεπουλήματος..
Δείτε πρόσφατα δημοσιεύματα :
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Ο Παπαδήμος λέει το ΒΗΜΑ στις επαφές με την τρόικα, θα επικαλεστεί το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων..
.Οι δανειστές όμως (λέει το ΒΗΜΑ) θα ζητήσουν, τη
µεταφορά της κυριότητας των κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας… Άρα ξεπούλημα..
Αλλά στην συνέχεια θα ζούμε μέσα στην χλιδή…μεγαλύτερη απ την φούσκα του Χρηµατιστηρίου το 1999 !!! (τόσο καλά)
Την σκυτάλη πήρε το “ΕΘΝΟΣ” ..

” Θησαυρό άνω των 100 δισ. ευρώ κρύβει το υπέδαφος της χώρας”
Το σχετικό άρθρο αναφέρει:
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), η συνολική αξία των μετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα είναι 79 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 250-300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στα τρία Οικόπεδα (Πατραϊκός Κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκολο)
αξίζουν γύρω στα 20 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας ή και 20ετίας.
Αν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις επιστημόνων πως κάτω από την Κρήτη υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας 300 δισεκατομμυρίων ευρώ -για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα σεισμικών ερευνών- τότε η αξία των… εγκάτων της ελληνικής γης φθάνει σε «αστρονομικά» επίπεδα.
Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει αυτήν τη στιγμή η ελληνική
κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση του ορυκτού αυτού πλούτου (κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει), για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και θα δείξει τον δρόμο για έξοδο από την ύφεση.”
Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα ;;
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της κάθε δόσης;
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας…και τα σενάρια χρεοκοπίας;;
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα….

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που συγκάλεσαν οι ίδιοι.
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι προβληματίζονται..., σύμφωνα με το thrakitoday, τόσο για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την άσχημη οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου αλλά και το ενδεχόμενο συγχώνευσής του με άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.
Χαρακτηριστικό της έλλειψης προσωπικού το γεγονός πως αυτή τη στιγμή ένας νοσηλευτής εξυπηρετεί σαράντα αρρώστους καθώς έχουν αποχωρήσει 33 νοσηλευτές μέχρι στιγμής από το Νοσοκομείο χωρίς να υπάρξουν αντίστοιχες προσλήψεις.
Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και στην πόλη της Ξάνθης με τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να εκφράζουν τις ίδιες ανησυχίες κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.


__________________________________________________
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9124.html


Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ
Μηνύματα συμπαράστασης από την Ισπανία

η παγκοσμιοποιημένη τρομοκρατία ,και οι δυνάμεις καταστολής,δεν έχουν πατρίδα..

απίστευτη εξέγερση του ισπανικού λαού,και η θηριωδία των δυνάμεων καταστολής λυσσαλέα θαυμάστε τους στις φώτο


στο βίντεο έχουν χτυπήσει 13 χρονών παιδί στο κεφάλιΤρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανεργατική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος


Η ΑΔΕΔΥ “κατεβάζει ρολά” στο δημόσιο
ADEDY
Σε απεργιακή κινητοποίηση οδηγείται σήμερα ο δημόσιος τομέας, ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 12.30.Αύριο Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανεργατική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
________________
http://ysterografa.gr/

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαραθώνα σας καλεί τη ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11/2012 στις 5 μμ σε προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι


Οι τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού φέρνουν προς ψήφιση το τρίτο Μνημόνιο κοινωνικής λεηλασίας,που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ
Με τη γενική απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης.
Περικυκλώνουμε τη Βουλή την Τετάρτη το απόγευμα.
Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν έχουν την κοινωνική συναίνεση.

Δε θα τους αφήσουμε να περάσουν τα μέτρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαραθώνα σας καλεί τη ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11/2012 στις 5 μμ σε προσυγκέντρωση  έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε την Μητροπόλεως και θα σταθούμε στη συμβολή της με την πλατεία Συντάγματος. Θα βρισκόμαστε πάντα κάτω από το πανό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαραθώνα.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


 *Δείτε περισσότερα στο: http://syriza-marathona.blogspot.gr/