.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δίκαιη και ηθική η απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους της Δ.Α.Ε.Μ.

Το μονομελές δικαστήριο εξέδωσε σήμερα 23/7/12 προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία τους για 260 συμβασιούχους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων.

Παρά το ότι η δημοτική πλειοψηφία εξέφρασε με τους παριστάμενους εντεταλμένους δικηγόρους του Δήμου την αντίθεσή της, το δικαστήριο κατενόησε τη διαλυτική κατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου και τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα των εργαζομένων. Είναι μια σημαντική απόφαση για την οποία η Ανοιχτή Πόλη και η Ενωτική Κίνηση αγωνίστηκαν μαζί με τους εργαζόμενους.

Θα θεωρήσουμε καταδικαστέα και απαράδεκτη κάθε προσφυγή από τη δημοτική αρχή για την αναίρεση αυτής της απόφασης. Μια τέτοια ενέργεια θα προσμετρηθεί στην  αντεργατική συμπεριφορά της κατά τα 2 χρόνια της θητείας της. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει μέχρι την τελική νίκη αυτό τον αγώνα, που διασφαλίζει ταυτόχρονα τα εργασιακά δικαιώματα και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. 


_____________________