.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σρέντερ: Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα - Πρέπει να της δώσει χρόνο


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα και έκκληση στους γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» απεύθυνε από την Κω, όπου κάνει διακοπές, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σρέντερ: Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα - Πρέπει να της δώσει χρόνο
Ο πρώην καγκελάριος είπε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα μας, στην οποία όπως είπε «η Ευρώπη χρωστά πολλά». Σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα μας «να μοιράσει τα βάρη», αφού όπως είπε «δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Πρόσθεσε πως πρέπει οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους και το πολιτικό σύστημα να φροντίσει ώστε η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί σωστά και να συλλέγονται οι φόροι.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη, καθώς κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Οπως σημείωσε, εύχεται και θεωρεί εφικτή την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική δεν είναι εφικτή.
Αναφερόμενος στην απόφασή του να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, είπε ότι η επιλογή προορισμού ήταν «απόλυτα συνειδητή» και ήθελε να δείξει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.
Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης.

____________________________
από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου